Vragen?

Vragen?

Algemene vragen

Mijn vogel heeft geen ring of chip, kan ik een DNA geslachtsbepaling laten doen?

Ja, dat is mogelijk. U kunt ook een ander kenmerk van de vogel invullen, zoals de naam of een opvallend uiterlijk kenmerk. Dit wordt dan vermeld op het geslacht certificaat, zodat u de vogel herkent.

Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag van het DNA onderzoek ontvang?

Op het moment dat de verenmonsters bij ons binnenkomen ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail (controleer ook de map ‘Ongewenste e-mail’ in uw mailbox). Na ontvangst van uw betaling en uw (veer)monsters gaan wij direct aan de slag met het DNA onderzoek. Binnen 3-5 werkdagen is de uitslag bekend. U ontvangt opnieuw een e-mail met de uitslag(en) van het DNA onderzoek. De geslachtscertificaten worden zo snel mogelijk per post naar u toegezonden.

Van welke vogelsoorten kan Bird Genetics een geslachtsbepaling uitvoeren?

Onze lijst met vogelsoorten is uitgebreid. Wij hebben reeds een groot aantal vogelsoorten succesvol geanalyseerd. Naast papegaaien en parkieten analyseren wij ook toekans, duiven, toeraco’s, kardinaal-achtigen, patrijzen, fanzanten, kippen, passerina’s, zangvogels, zeevogels, kraai-achtigen, spreeuwen, lijsters, roofvogels, uilen en loopvogels.
Soms is het mogelijk dat wij om referentiemateriaal vragen. Wij vragen u dan om veren van een bewezen man en een bewezen vrouw op te sturen.

Ik heb geen e-mail(s) ontvangen, wat nu?

Controleer de map met ‘Ongewenste e-mail’ in uw mailbox. Soms worden e-mails helaas onterecht gemarkeerd als ongewenste e-mail.

Om te voorkomen dat onze e-mails worden gemarkeerd als ongewenst kunt u bovenaan de e-mail klikken (in de map ongewenste e-mail) op ‘Het bericht is geen spam’ of rechts klikken op de e-mail > Beveiligingsopties > Markeren als geen ongewenste e-mail.

Verzamelen en verzenden van veren

Hoe oud moet mijn vogel zijn voordat ik veren kan uittrekken?

De DNA van de vogel is het hele leven hetzelfde. Zodra de vogel veren heeft en u deze kunt uittrekken zijn deze bruikbaar voor het geslachtsonderzoek. Alleen veertjes met een duidelijke punt zijn bruikbaar.

Als u het geslacht van een pasgeboren kuiken wilt weten is het ook mogelijk de ei-schaal naar ons DNA laboratorium te sturen. Wij adviseren het ei goed te laten drogen voordat u het inpakt voor verzending.

Waar stop ik de veertjes in?

U kunt de veertjes van een vogel in een monsterzakje of papieren enveloppe stoppen. Per vogel gebuikt u één monsterzakje of lege enveloppe. U ontvangt automatisch nieuwe monsterzakjes van Bird Genetics bij uw bestelde geslacht certificaten.

Kan ik uitgetrokken veren bewaren?

U kunt uitgetrokken veren bewaren, wanneer deze droog zijn en geen bloed bevatten.

Bij voorkeur op een droge donkere plek bewaren.

Kan ik de veren komen brengen?

Ja, dat is mogelijk. U kunt de veren afgeven op Boterweg 37 in Erp.
Mocht u zelf geen veren kunnen trekken dan kunnen wij dat voor u doen. Hiervoor dient u eerst telefonisch contact op te nemen.

Bestellen en betalen

Hoe werkt het bestellen op de website?
 1. Kies geslachtsbepaling: ga naar de webshop en kies of u de geslachtsbepaling met of zonder certificaat wilt ontvangen. U kiest het aantal vogels dat u wilt laten onderzoeken.
 2. Invullen gegevens: u voert uw persoonlijke gegevens in en kunt een account aanmaken. Of u logt in uw account eerder aangemaakte account. U vult de gegevens van de vogels in: vogelsoort, kleur, ring/chip nummer.
 3. Bestelling afronden: u controleert uw ingevulde gegevens en kiest een betaalwijze. Na uw betaling ontvangt u automatisch een opgesteld orderoverzicht met ordernummer in uw mailbox.
  U voegt dit formulier bij de te verzenden veren aan ons laboratorium.
 4. Veren verzenden: stuur de veren van uw vogel(s) op. U ontvangt een bevestiging wanneer wij uw postzending ontvangen.
 5. Uitslag: u ontvangt per e-mail de uitslag van de analyse(s) en indien van toepassing de certificaten per post.
Welke betaalmogelijkheden bieden jullie aan?
 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard (MasterCard, Maestro, Visa)
 • Bancontact/Mistercash
 • Bankoverschrijving
Kan ik nog op de oude manier veren opsturen, zonder gebruik te maken van de webshop?

Nee, dat is niet meer mogelijk. Alleen bij bestelling en betaling via onze webshop nemen wij uw opdracht in behandeling.

Plaats uw bestelling: https://www.birdgenetics.nl/webshop/

Wat zijn de prijzen voor DNA geslachtbepaling?

0